Albert Heijn laat telers, waarmee de supermarktketen al jarenlang mee samenwerkt en die deelnemen aan het Beter voor Natuur & Boer-programma, aan het woord komen in een nieuw kookboek. Bijzonder is bij de honderddertig recepten met seizoensgroenten met een Nutri-Score worden aangeduid.
Kennis over gewassen
De telers delen in het Allerhande kookboek ‘Nederlands op z’n lekkerst’ met de lezers hun kennis over vers en lekker eten, waar groenten en fruit uit Nederland vandaan komen en hoe deze gekweekt en geoogst worden. Albert Heijn wil zo laten zien wat de natuur te bieden heeft, onder het mom van: wat lekker is, komt van dichtbij en dat door met de seizoenen mee te koken bovendien ook betaalbaar is. Klanten kunnen bewust kiezen voor deze producten door te letten op het Beter voor Natuur & Boer-logo.
Ode aan Nederlandse groenten in kookboek Albert Heijn
Pure, verse én betaalbare groente en fruit van eigen bodem staan centraal in het nieuwe Allerhande kookboek ‘Nederland op z’n lekkerst’ van Albert Heijn. Het kookboek bevat dus recepten waarbij met seizoensgroenten wordt gekookt. Het nieuwe kookboek is volgens Albert Heijn daarmee ‘een ode aan Nederlandse groenten en fruit verdeeld over de vier seizoenen’.
Met het seizoen mee koken
‘Per seizoen lees je wat er van het land komt, hoe je ingrediënten het best bewaart, met welke kook- en bewerktechnieken je kunt werken en wat voor overheerlijke gerechten je ermee kunt maken. Van ontbijt, lunch en diner, tot taarten, borrelhapjes en bijgerechten. Neem bijvoorbeeld lente; in het boek ontdek je de ‘lente oogst’ zoals groene, witte en paarse asperges, rabarber, koolrabi, en waterkers en wat je daar allemaal van kunt bereiden’, laat Albert Heijn in een persbericht weten.
Eerste kookboek met Nutri-Scores
Alle recepten zijn voorzien van een Nutri-Score waarmee consumenten in één oogopslag zien welke producten binnen een productgroep een gezondere samenstelling hebben. Volgens Albert Heijn is dit het eerste kookboek waarin de Nutri-Scores vermeld staan.
Tekst: Martin de Vries
Beeld: Albert Heijn