Vorige maand begon Lidl, naast de verkoop van Kipster Eieren ook met de verkoop van Kipster Brood. Een duurzaam volkorenbrood, gebakken met Nederlands graan dat groeit op de vruchtbare Groningse akkers en wordt bemest met mest van Kipster kippen.
Deze kippen krijgen het onverkochte brood in hun voer en zo sluit de kringloop. Agrifirm werkt al drie jaar samen met Kipster. En vooral met de vier Groningse telers die de Nederlandse baktarwe telen voor dit brood. En daar zijn ze uiteraard enorm trots op.
Baktarwerassen
Agrifirm levert een mix van drie zorgvuldig geselecteerde baktarwerassen die bekendstaan om hun bakkwaliteit. Zoals een hoog eiwitgehalte, valgetal en robuustheid. Samen met de telers zetten zij zich in voor een zo duurzaam mogelijke teelt. Dit betekent dat er 15 procent minder stikstof is gebruikt en dat er gekozen is voor een werkwijze met een lagere milieubelasting.
Wintertarwe voor Kipster Brood
Derk Bosscher werkt samen met zijn zoon Tom en is erg te spreken over de samenwerking. “Wij telen samen met een akkerbouwer in Finsterwolde en twee akkerbouwers in Nieuwolda in totaal 50 hectare wintertarwe voor de productie van het brood”, vertelt Derk. Agrifirm ondersteunt daarbij met teeltbegeleiding en opslag van het graan.
Meer weten over de achtergrond van dit brood? Kijk op: https://kipster.nl/brood/.
Bron: Agrifirm