Vezelhennep is een van de veelbelovende gewassen die als grondstof voor de bio-economie kan dienen. Er is echter weinig publiek toegankelijke kennis over vezelhennep. Met het handboek vezelhennepteelt bieden de makers kennisondersteuning voor agrariërs, ondernemers en studenten.
Handboek vezelhennepteelt
In acht hoofdstukken gaan de auteurs in op de teelt, verwerking en toepassingen van vezelhennep. Zo is er voor de agrariër uitgebreid aandacht voor teeltplan, zaadselectie, bodem & veldbewerking en oogst. Ondernemers die aan de slag willen met vezelhennep leren in het handboek meer over de industriële verwerking van dit gewas in voeding, textiel en verschillende technische toepassingen zoals biocomposieten.
Projectpartners
Wageningen Food & Biobased Research schreef het handboek in samenwerking met LTO-Noord, Ekoboerderij de Lingehof, Hempflax, Giesen Crop Research, Pantanova, JKD International, Polisema, HAS Den Bosch, Saxion, Hogeschool Gent en Europese Industriële Hennep Associatie (EIHA) in het kader van het programma Kennis op Maat. Dit programma heeft als doel om kennis bruikbaar te presenteren voor het midden- en kleinbedrijf.
Bron: Groen Kennisnet