Het CTGB heeft in haar juli vergadering een toelating afgegeven voor het fungicide Revystar. BASF brengt daarmee een nieuw en zeer effectief middel tegen graanziekten op de markt. De werkzame stof van Revystar is mefentrifluconazool (Revysol). Na het uitfaseren van epoxiconazool beschikken graantelers met Revysol weer over een zeer effectieve nieuwe triazool.
Het nieuwe graanfungicide Revystar wordt samen met Priaxor EC als pack-oplossing aangeboden. Dit pack krijgt de naam Priaxor Duo. Het wordt voornamelijk in gerst gepositioneerd, maar is ook zeer effectief in tarwe. Revystar is het eerste product op basis van de werkzame stof Revysol. Andere nieuwe fungiciden op basis van Revysol zullen volgen.
Sterk op roest, superieur op septoria
Akkerbouwspecialist Guus Bergmans van BASF is blij met de eerste toelating van de veelbelovende Revysol producten. “In onderzoek zien we al enkele jaren de uitzonderlijke kracht van Revysol op diverse graanziekten. Het combineert een superieure werking op septoria met een goede werking op roesten. Daar gaan telers de komende jaren écht van profiteren.” Met de komst van Priaxor Duo heeft de gerstteler weer meer te kiezen bij de bestrijding van ramularia en netvlekkenziekte. In proeven boekt Priaxor Duo zeer goede resultaten als het om deze twee lastige ziekten gaat.
Uniek molecuul met flexibele haak
Na ruim tien jaar ontwikkeling brengt BASF met Revysol weer een uniek molecuul op de markt. Dit molecuul heeft een ‘flexibele haak’ waarmee het zich extreem sterk bindt aan de ziekteverwekker. Dat garandeert een lange duurwerking op graanziekten zoals septoria. De duurwerking is ook te danken aan de snelle opname in het blad. Ook bij lagere temperaturen heeft Revysol een krachtige werking. Dit vergroot het spuitvenster en maakt de werkzame stof echt uniek.
Sterk in diverse spuitschema’s
De meerwaarde van Revysol komt in diverse spuitschema’s duidelijk naar voren. De verwachting is daarom dat graantelers komend seizoen zeker één bespuiting met een Revysol-product gaan opnemen in hun basisschema.