16 februari 2023 – We vervelkomen een nieuw lid in de familie: YaraBela Sulfan Bor
YaraBela Sulfan Bor is het nieuwste lid in de familie van ammoniumnitraat meststoffen bij Yara. Deze meststof rolde enkele weken geleden voor de eerste keer van de band. Dit omdat er in onze regio toch heel wat teelten zijn waar borium belangrijk is: bijvoorbeeld mais, suikerbiet, koolzaad, koolgewassen.
Niet voor niets sprak Martin de Vries in een gloednieuwe Yara Podcast met akkerbouwspecialist Pieter de Prycker over de hoge verwachtingen van YaraBela Sulfan Bor. Want ondanks dat borium slechts een micronutriënt is, dus plant heeft er maar weinig van nodig om optimaal te groeien, toch is het een belangrijk element voor de optimale teelt.
6 december 2022 – Big Bags, alleen maar voordelen?
In deze podcast spreken Pieter en Theo over een tweetal onderwerpen: het juiste inkoopmoment van kunstmest en de voordelen van Big Bags.
27 oktober 2022 – Ongenuanceerde berichten in landelijke media: raakt het ons nog?
Ongenuanceerde berichtgeving in de landelijke media over de agrarische sector is nagenoeg een dagelijks terugkerend tafereel. De land- en tuinbouw heeft het in de regel niet gemakkelijk en krijgt veel kritiek. Het helpt dan niet als de media dan ook nog eens een ongenuanceerd verhaal verspreiden. In deze podcast staat de vraag centraal of dit ons- als agrarische sector- nog raakt, of raken we er immuun voor?
26 oktober 2022 – Meststoffen in de toekomst zonder aardgas?
Meststoffen worden nu nog geproduceerd met aardgas. Door gebruik te maken van het Haber Bosch proces wordt stikstofgas en waterstofgas omgezet in ammoniak en CO2. Dit kan anders door gebruik te maken van waterstof afkomstig uit groene energie. Hoe snel kan dit? En welke consequenties heeft dat?
16 juni 2022 – Dit is waarom je fosfaat via het blad moet bemesten in aardappelen
Fosfaat is het belangrijkste element voor de ontwikkeling voor het wortelgestel van de aardappelplant. Maar fosfaat in de bodem wordt nauwelijks opgenomen door de aardappelplant, dus moet je fosfaat anders aanbieden. Dat vertelt specialist akkerbouw bij Yara Pieter de Prycker in een gloednieuwe editie van de Yara podcast.
11 juni 2021 – Prijsontwikkling – Wanneer kan ik het beste kunstmest kopen?
Als akkerbouw wilt u grip hebben op de inkoop van uw kunstmest; dit kan immers diverse (inkoop)voordelen met zich meebrengen. Door niet alles in één keer te kopen, maar het uit te spreiden over het seizoen kunt u slimmer inspelen op de grillen van de minerale meststoffenmarkt. Peter Arkenbout, marketing manager bij Yara Benelux, legt uit hoe u hiervan kunt profiteren.
3 juni 2021 – Welke bladmeststof gebruik ik voor mijn gewas?
Bladmeststoffen hebben extra toegevoegde waarde als nutriënten in de bodem minder goed door het wortelstelsel van de plant opgenomen kunnen worden. Dit kan liggen aan de (bodem)omstandigheden, maar ook aan het element zelf. Dit is algemeen bekend. Maar welke bladmeststof pas ik nou precies toe voor welk gewas? Karin Oonk van Agrifirm en Peter Arkenbout van Yara Benelux bieden in deze podcast sprekende voorbeelden voor aardappelen en suikerbieten en geven helder advies aan de akkerbouwer.
25 mei 2021 – De meerwaarde van bladmeststoffen
Karin Oonk van Agrifirm en Peter Arkenbout van Yara Benelux praten over wat bladmeststoffen ook al weer zijn, wat de toegevoegde waarde is en hoe ze gedurende het seizoen het beste toegepast kunnen worden.
22 juni 2020 – Sporenelementen
Het succes van een perceel suikerbieten wordt altijd bepaald door een beperkende factor. Nu de groei er goed in zit, is die factor wellicht niet goed zichtbaar. Maar hij is er wel. In deze zeer actuele podcast bespreken Karin Oonk van Agrifirm en Peter Arkenbout van Yara Benelux het belang van sporenelementen. Zijn ze bij u wellicht ook een beperkende factor?
22 juni 2020 – Waarom aardappelen juist nú kalium nodig hebben?
Aardappelen groeien de laatste dagen enorm snel. Dat betekent veel loofgroei, veel sapstroom, extra celstrekking en veelvuldig openen en sluiten van de huidmondjes voor een optimale vochtregulatie. Onder die omstandigheden heeft het aardappelgewas extra kalium nodig. Waarom chloorhoudende kalimeststoffen nu de voorkeur hebben? Dat bespreken Karin Oonk van Agrifirm en Peter Arkenbout van Yara in weer een boeiende podcast.
22 mei 2020 – Verborgen honger in aardappelen
Karin Oonk van Agrifirm en Peter Arkenbout van Yara Benelux bespreken de stand van zaken in de aardappelteelt. Vooral de sporenelementen mangaan en magnesium krijgen in deze podcast aandacht. Beluister de podcast hieronder!
7 mei 2020 – Alles over droogte en de invloed op uw bemestingsstrategie
In deze nieuwe podcast over akkerbouw en bemesting bespreken specialisten en akkerbouwers wat actueel is en de daarbij behorende achtergronden. In de deze aflevering alles over droogte en de invloed op uw bemestingsstrategie. Suikerbieten en graan staan centraal. U hoort Yara specialist Peter Arkenbout en akkerbouwer Nick Israel.