Het Cosun Nutrition Center is officieel van start gegaan als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun. Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid.
De lancering van het Cosun Nutrition Center past binnen de nieuwe strategie Unlock 25 die eerder dit jaar is bekendgemaakt. Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl.
Kennisontwikkeling
Hans Meeuwis, CEO van Cosun: “De opzet van het Cosun Nutrition Center past perfect binnen onze ambitie om een actieve rol te spelen in zowel de dialoog als kennisontwikkeling in onze prioriteitsgebieden. Het centrum richt zich over de volle breedte van onze plantaardige producten binnen het concern. Dus ook voor de nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. De kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen krijgt ook een plek in het Cosun Nutrition Center. ”
Plantaardige voeding
Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en zal wetenschappelijke inzichten beschikbaar maken voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, aldus Cosun Nutrition Center directeur Janine Verheesen. Het centrum zoekt daarbij nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding & gezondheid.
Bron: Cosun Nederland