Cichorei is een kalibehoeftig gewas. Het advies is om de kaligift af te stemmen op de afvoer. Met de cichoreiwortels voert u, afhankelijk van de opbrengst, 200 tot 250 kg kali (K2O) per hectare van uw land af. Ook bij bijzonder lage K-getallen (K-getal <8) wordt een kaligift van 250 kg kali per hectare geadviseerd.
Kali uit kunstmest verschilt niet van kali uit dierlijke mest. Alle kali is opneembaar. Cichorei is niet gevoelig voor chloorschade. Daardoor is Kali-60 is een prima meststof.
Vroeg kali strooien (tot half februari) heeft als voordeel dat er geen zoutschade bij de kieming optreedt. Doe dit alleen als er bij het strooien geen structuurbederf optreedt. Dit is mogelijk als er over een bevroren toplaag kan worden gereden zonder insporing. Overigens zijn er na-opkomst van de cichorei ruime mogelijkheden om kali te strooien.
Dierlijke mest mag vanaf 1 februari worden uitgereden op bouwland. De samenstelling van rundveedrijfmest komt beter overeen met de behoefte van cichorei dan varkensdrijfmest.
Bron: Sensus