Tijdens de Groenbemesterdag op vrijdag 22 september krijgen telers, adviseurs en andere geïnteresseerden uitleg over wat er bekend is over groenbemesters. Dit gebeurt op de proefvelden van Wageningen University & Research (WUR) in Lelystad.
Groenbemesters zijn een onmisbare schakel in de robuuste kringlooplandbouw. Ze voorkomen de uitspoeling van nutriënten, leggen koolstof vast, verbeteren de bodemstructuur en dragen bij aan vergroening en biodiversiteit.
Op zoek naar antwoorden
Hoewel groenbemesters al een vaste plek hebben in het bouwplan, leven er bij akkerbouwers nog veel vragen. Hoe maak ik van een groenbemester een bouwsteen van weerbaar telen? Hoe is de interactie tussen de groenbemester en de bodembiologie en bodemstructuur? Hoe voorkom ik dat ziekten en plagen zich vermeerderen? Wanneer moet ik de groenbemester onderwerken? Wat is het juiste zaaimoment? Welke groenbemester pas het beste binnen mijn bouwplan? Je leert hierover meer tijdens de Groenbemesterdag in Lelystad.
Groenbemesterdag
Deze gratis kennisdag wordt onder andere georganiseerd door BO Akkerbouw en Wageningen University & Research. De Groenbemesterdag draagt bij aan de doelen uit het Actieplan Plantgezondheid.
Bron: BO Akkerbouw