In 2011 is het nieuwe kantoor van De Groot en Slot geopend in Broek op Langedijk. Dit jaar wordt er een nieuw Veredelingscentrum gebouwd op de plek van de huidige bedrijfshallen. Met de nieuwe en moderne faciliteiten beschikt De Groot en Slot over een goede uitgangspositie om ook in de komende jaren nieuwe, succesvolle uien- en sjalottenrassen te blijven ontwikkelen.
Familiebedrijf De Groot en Slot is gespecialiseerd in de veredeling van uien en sjalotten. Directeur Martin Slot: “Als enige wereldwijde speler richten wij ons voor 100% op deze specifieke producten. Het hebben van deze volledige aandacht, een goed kennisnetwerk en uitstekende faciliteiten vinden wij een randvoorwaarde voor succes. Niet alleen op de korte, maar vooral ook op de langere termijn. Het creëren van een succesvol nieuw ras duurt immers al gauw zo’n 10 tot 15 jaar”.
Het huidige pand uit 1980 verder uitbouwen was uitgesloten. “We zaten al een aantal jaar aan de maximale capaciteit, terwijl we voor de veredeling juist volop de ruimte willen hebben voor innovaties. Daarnaast kunnen we logistieke- en efficiëntieverbeteringen doorvoeren, waarvoor de huidige bedrijfshallen niet meer toereikend waren”, aldus Martin Slot.
Met de nieuwbouw zet De Groot en Slot weer een stap om haar leidende rol als het kenniscentrum op het gebied van uien en sjalotten te verstevigen en de voorsprong verder uit te bouwen.
Krappe planning
De huidige bedrijfshallen worden aankomende week grotendeels gesloopt en op 1 september moet het nieuwe Veredelingscentrum gereed en operationeel zijn. Leon Mulder, manager Operations, legt uit dat het een krappe planning is, maar wel haalbaar. “Eerst worden de huidige installaties ontmanteld en de kistenbewaring naar een andere, tijdelijke locatie gebracht. Alle installateurs zijn op de hoogte van de planning. We moeten namelijk op tijd klaar zijn, voordat al het materiaal van proefvelden uit heel Europa binnenkomt en het proces van droging, bewaring, verwerking weer begint. De veredelingswerkzaamheden gaan tijdens de bouw natuurlijk gewoon door. Deels op de huidige locatie en deels op andere locaties.”